Jedzenie, które leczy i wzmacnia odporność - komentarze
Komentarz do artykułu: Jedzenie, które leczy i wzmacnia odporność
-------------------- dziękuję bardzo,ten artykul na czasie,na pewno skorzystam. |
Chciałam się uodpornić i naczytałam się
oj naczytałam...a teraz trzeba wdrożyć w życie... D Z I Ę K U J Ę. |
Poczytałam warzyw surowych nie mogę jeść mleka nie piję ale jem kasze gryczaną białą,jaglaną,ryby morskie
do tego codzienny 3km marsz z kijkami od lat nie wiem co to grypa lub nawet katar |
A ja spaceruję, kaszę gryczaną też jadam, a grypa mnie dopadła.
|
bronczyk-Halinko do tego co napisałam to jeszcze piję dużo soków olej lniany ............i takie tam pozdrawiam
|
Dziewczyny kochane...a zapomniałyście o miodziku?, to jest wspaniały "uodparniacz" na przeziębienia.
Wypijam z rana szklankę wody z łyżką miodu, przygotowywane z wieczora. Często też w ciągu dnia, ale wtedy z plasterkiem cytryny. Miód od lat mam od tego samego pszczelarza. http://images46.fotosik.pl/337/afe9ae3065b9f677med.jpg |
Cytat:
Sama kasza i spacery to nie wszystko. Nic nie da jedzenie kilku wybranych zdrowych produktów, jeżeli przy okazji pochłaniasz całe mnóstwo śmieciowego jedzenia które jest w sklepach. |
No tak śmieciowe jedzenie generalnie wpływa na nasz stan zdrowia i myślę, że nie tylko my seniorzy powinniśmy o tym dbać, ale też zwracać uwagę naszym dzieciom i wnukom. Kasze zajadam, są pyszne i zdrowe (ale nie te w workowych paczuszkach), Jolina - miodzik to podstawa, choć ja ostatnio przerzuciłam się na propolis bio30, też wzmacnia ale i w jakiś sposób odkaża organizm bo ma sporo antyoksydantów. Ryby - a jakże, na nic łykanie kwasów omega, lepiej dwa razy w tygodniu zjeść pyszną wędzoną rybkę. Co do soków - to akurat wolę te domowe warzywne.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:57. |
Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.