Wyświetl Pojedyńczy Post
  #22  
Nieprzeczytane 19-10-2011, 20:09
jakempa's Avatar
jakempa jakempa jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Jan 2008
Miasto: Wrocław
Posty: 10 302
Domyślnie

A ja robię bigos bogaty w mięsa,/ wieprz, wołowina,/ boczek świeży i wędzony, kiełbasy mało, grzybki, przyprawy, jak jest do zjedzenia w przeciągu 2 dni to daję cebulę, jak na dłużej, nie daję cebuli, koniecznie miód, mięs nie smażę i nie piekę, dodaję odrazu do kapusty, 2/3 kiszonej i 1/3 słodkiej w której się wszystko dusi, dlatego nigdy nikt nie ma wzdęć po moim bigosie , Ponieważ co rok robię go na Dzień Działkowca słynie wsród wielu , że jest przepyszny i każdy go może jeść, taką ilość i w takiej patelni gotujemy co rok, w domu działkowca /mój pan miesza,.bo jest tam około 8o kg/








to w kolejnych latach, ub i tym
__________________
]


Odpowiedź z Cytowaniem