Wyświetl Pojedyńczy Post
  #1425  
Nieprzeczytane 25-10-2023, 17:46
basia2002's Avatar
basia2002 basia2002 jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Sep 2012
Miasto: Wrocław,dolnośląskie
Posty: 105 909
Domyślnie




Witam Grażynkę ♥-, która z rana o nasz Ul i o Pszczółki zadbała. Z rana u mnie też padał deszcz jak wychodziliśmy z mężem. W drodze powrotnej już się wypogodziło. Witam Gienka ♥-, Krysię ♥-, Jarka ♥-. Janina ♥-dziękuje za kosz owoców . Dzisiaj kupiłam smaczne duże jabłka i śliwki. Jak wróciłam do domu od razu zaplanowałam na podwieczorek Jabłka w cieście naleśnikowym z cynamonem na takim jak piekę Racuszki. Pychotka.
Zapraszam na smaczne racuszki z jabłkami. Jak wróciliśmy zauważyłam na korytarzu na ścianie zawieszone takie urządzenie, a tam na samym dole pisze;- W razie pożaru zbić szybkę i wcisnąć przycisk podany jest tez kontakt telefoniczny. Widać że nic więcej dzisiaj nie robili od wczoraj. Wiercili na samym dole na parterze. To dla naszego dobra i bezpieczeństwa to trzeba cierpliwie do tego się odnieść. Wymaga takiej instalacji i samo się nie zrobi. Przeczytałam na Tablicy ogłoszeń , że w poniedziałek mają sprawdzać w mieszkaniach przewody gazu w kuchenkach. Grażynko bardzo dobrze tu mi się mieszka i nie zamieniłabym się na nic innego.
______
Cytat:
Pisze Jarek;-Basiu ja dam Ci swój przepis na mięso z rosołu.
U nas daje się dużo mięsa na rosół. Szponder, jednego kotleta schabowego, skrzydło z indora, pół kaczki, szyję z gęsi. Potem kupuje pół kg wątroby wieprzowej, zasmażąm ją z cebulką na gęsim smalcu i wszystko mielę przez sitko do maku, Potem wyrabiam z przyprawami i do foremki. Półtorej godziny w piekarniku i jest pasztet "niebo w gębie" na cały tydzień.
Jarek dziękuję za przepis . Bogaty rosół w mięsiwo na pewno wypróbuję tylko to wszystko muszę najpierw kupić. Z reszty mięska i z wątroby można jeszcze zrobić pasztet. Ostatnio mąż mnie oszukał mówił , że kupił salceson , myślałam że w nim tyle wątroby bo takie dość duże kawałki, ukroiłam sobie taki duży kawałek i zaczęłam jeść , a mąż pyta dobre te ozorki?.
Jak parsknęłam wszystko z buzi wyplułam bo ja się bardzo brzydzę ozorkami. Wyglądało i smakowało jak salceson z watrobą. Przyprawy i dodatki jednak mają duże znaczenie w każdej potrawie bo podobnie smakowało. Z obrzydzeniem podchodzę do tłustych i niektórych mięs , a tak w ogóle to coraz mniej jem mięsa i wędlin. Jeszcze trochę i będę Jaroszem.
Janina podpowiedziałaś mi co mam ugotować jutro . Mam buraczki czerwone i będzie Barszczyk czerwony do tego oddzielnie do przybierania ziemniaczki. Jutro może mi Krasnoludek pomoże.
Miłego wieczora dla wszystkich , zapraszam na smaczna herbatkę bo Grażynka nas już dzisiaj kawką i słodyczami częstowała to teraz na podwieczorek Zapraszam wszystkie Pszczółki na herbatkę. Miłego wieczoru i dobrego humoru. Z miłymi pozdrowieniami dla wszystkich.




1./ http://www.dobrysennik.pl/energia-dnia
http://www.dobrysennik.pl/tajemnice/medycyna-naturalna
2./ http://www.czary.pl/
3./ http://www.ksiegaimion.com/
__________________
Moje obrazy, pochodzą z dostępnych stron w internecie.
Odpowiedź z Cytowaniem