Wyświetl Pojedyńczy Post
  #54  
Nieprzeczytane 25-10-2007, 09:25
Olvana's Avatar
Olvana Olvana jest offline
Początkujący
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Posty: 44
Domyślnie

Rolada z sera

30 dkg sera żółtego
NADZIENIE :
1/4 kostki masła
8 trójkącików serka topionego
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
Serki należy pognieść widelcem z miękkim masłem,odrobiną soli, wycisnąć czosnek,i dodałać natkę. Musi się zrobić jednolita masa.
Kroimy ser na mniejsze kawałki,wkładamy do woreczka na mrożonki,dobrze wiążemy i wkładamy do garnka z gotującą wodą i gotujemy ,na bardzo małym ogniu do momentu rozpuszczenia się sera w woreczku.Po czym wyciągamy ser z worka rozwałkowujemy i nakładamy nadzienie.
Pamietajmy , że podstawą farszu są serki i masło a reszta to kwestia naszej fantazji- ja użyłam papryki czerwonej i zielonej, szynki, ogórka konserwowego i szczypiorku.
Zwijamy w rulon i zawijamy w folię aluminiową wkładając na na godzinę do lodówki.Wszystko się doskonale ścina i można kroić na kanapki.
__________________
Odpowiedź z Cytowaniem