Wyświetl Pojedyńczy Post
  #668  
Nieprzeczytane 15-10-2010, 23:14
sellenhel's Avatar
sellenhel sellenhel jest offline
Stały bywalec
Moderator
 
Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Lubsko,Lubuskie,Polska
Posty: 24 806
Domyślnie Łosoś pieczony z serem twarogowym

SKŁADNIKI:
4 filety z łososia.
2 łyżki soku z cytryny.
sól.
pieprz.
20 dag twarożku homogenizowanego.
3 łyżki posiekanego koperku.
2 lyżki oliwy z oliwek.
rękaw do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
- Filety płuczemy, osuszamy,
skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 20 min -
Po tym czasie rybę posypujemy solą ,
pieprzem i układamy w zamkniętym z
jednej strony rękawie do pieczenia,
nalewamy 2 łyżki oliwy i zamykamy rękaw.
Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. - twarożek mieszamy z łyżką posiekanego koperku.
Pod koniec pieczenia przecinamy rękaw
i obkładamy rybę serem .
Po wyjęciu posypujemy pozostałym koperkiem.

Dietetyczny filet z surówką z pora

SKŁADNIKI:
około 700gram ryby tilapii bądź mintaja (na dwie osoby).
zioła prowansalskie.
.
do surówki:.
około 400gram selera.
pół dużej marchewki.
2 łyżki majonezu bądź jogurtu naturalnego
.(jeśli potrawa ma być dietetyczna).
pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
rybę posypujemy ziołami prowansalskimi
i wkładamy do rękawa,
pieczemy w temperaturze 180stopni około 20minut.
Po tym czasie rozcinamy rękaw
i pieczemy bez przykrycia jeszcze 10minut.
Selera i marchew trzemy, dodajemy pieprz i majonez.
Jeśli jest to potrawa dietetyczna, polecam zamiast majonezu,jogurt naturalny.
Można podać z ziemniakami.
Odpowiedź z Cytowaniem