Cytat:
Napisał spikerowicz
A zaprosisz na degustację? W rewanżu ja na ćwiartki z kurczaka obrumienione i upieczone w ciągu 25 minut w...
kombiwarze!
No dobrze, mam drobne wątpliwości lecz nie neguję! Widzę zresztą po nasileniu Twojego entuzjazmu, że nic nie może Cię
zniechęcić. Smacznego.
|
tego urządzenia używam do gotowania na parze, mielenia np. ryżu na mączkę , robienia soków, tarcia ziemniaków na placki, krojenia warzyw na sałatkę, wyrabiania ciasta np. drożdżowego albo kruchego /są różne programy, robienia przetworów /nie musisz pasteryzować/, robienia kremów, lodów, kruszenia lodu, mielenia mięsa, do pieczenia udek z kurczaka z przyrumienioną skórką używam grilla albo kuchenki mikrofalowej z funkcją combi.
Zrobienie makowca z wyrobieniem ciasta, zmieleniem i ugotowaniem maku zajmuje mi około 15 minut. Varoma nie posiada funkcji pieczenia, poza tym to jest prawie jak koło gospodyń wiejskich
tańczy, śpiewa, podskakuje, nie daje ...... i gotuje.
Pozdrawiam.