Wyświetl Pojedyńczy Post
  #1820  
Nieprzeczytane 14-03-2021, 23:24
basia2002's Avatar
basia2002 basia2002 jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Sep 2012
Miasto: Wrocław,dolnośląskie
Posty: 105 861
Domyślnie


SOS KOPERKOWY. Najlepszy przepis na prosty sos koperkowy na ciepło. To idealny i bardzo szybki do zrobienia sos koperkowy do mięsa, ryby, jajek, czy makaronu. Szykujesz go błyskawicznie, bo tylko w dziesięć minut. Polecam!
Składniki

średni pęczek koperku
pół szklanki śmietanki 30 %
1 szklanka wody lub bulionu
1 pełna łyżka masła klarowanego - 20 g
2 ząbki czosnku - do 10 g
1-2 łyżki soku z cytryny
łyżka mąki pszennej jeśli robimy sos na ciepło. Na zimno bez maki i bulionu.
przyprawy: po płaskiej łyżeczce soli, pieprzu; po pół płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej i kardamonu
__________________
Moje obrazy, pochodzą z dostępnych stron w internecie.
Odpowiedź z Cytowaniem