Wyświetl Pojedyńczy Post
  #24  
Nieprzeczytane 30-11-2014, 11:41
Basko Basko jest offline
Zagląda prawie codziennie
 
Zarejestrowany: Sep 2014
Posty: 374
Domyślnie

Wianuszki z ryb

Składniki: 10 porcji filetów z ryb, 50 dag włoszczyzny z cebulą (bez kapusty),1 łyżka octu,
liście laurowe, ziele angielskie, sól, cukier do smaku, 0,5 cytryny, 3 łyżki żelatyny.

Wykonanie: Karpia przeciąć na długość na paski, związać nitką obydwa końce, aby utworzył się krążek. Włożyć na wrzący wywar z jarzyn i gotować 15 minut. Wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na półmisku. Wywar przecedzić i dodać ocet. Każdy wianuszek przybrać marchewką, jajem na twardo i zalać galaretką. Półmisek udekorować cytryną i pietruszką. Podawać z pieczywem lub ostrym sosem.
Odpowiedź z Cytowaniem