Wyświetl Pojedyńczy Post
  #19637  
Nieprzeczytane 14-06-2020, 21:30
Jadzia P. Jadzia P. jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Polska
Posty: 12 324
Domyślnie

Ula ja dla siebie kupuję 30 dkg fasolki szparagowej ....musi być zielona bo żółtej nie lubię...
Podprawiam ją jak kalafior , masełko i bułka tarta i się tym najadam
A kapusta do pierogów z serem to taka jak wcześniej pisałam, podprawiona śmietaną ( jogurtem) a ona wtedy też jest słodka.
Była to specjalność mojej teściowej a ona umiała gotować dobre rzeczy , kochała garnki tak jak Geslerowa
Teraz już nie robię bo mi się nie chce ale dawniej zawsze jak robiłam obiad i zapraszałam dzieci na Jana i były już jagody to synowa zamawiała aby były pampuchy z jagodami i kapusta ze śmietanką
Każda z nas ma jakieś swoje sprawdzone przepisy. Teraz to tak jak Wiesia , mam coraz większego lenia ale nie mam tak dobrze jak Ula, że mąż mi ugotuje ...on obierze ziemniaki i twierdzi, że pół obiadu już zrobił
Marta życzę Wam wspaniałej pogody i duuuużo grzybów
Odpowiedź z Cytowaniem