Bardzo dobra jest
kukurydza z grila.
Kupuję kolby świeże,najlepiej w liściach.Liscie obrywam przed grilowaniem.Posypuje kolby jarzynką,kładę kazda kolbe na alufolii,dokładam ciut masła do każde,a następnie zawijam każdą w oddzielną folię.Po pół godzinie na rozgrzanym ruszcie podaję pakuneczki.Kupilam w tesco końcówki ze szpikulcami do trzymania kukurydzy z dwu stron.Bez nich tez bardzo dobra.
Doskonałe tez sa
krewetki z grila.Kupujemy całe niemrozone,najczęściej w tesco,wkładamy je w ruszt do ryb i beż zadnych przypraw opiekamy na grilu.Po podpieczeniu trzeba je obierac-odrywajac "głowy" i odnóża,ale mięsko jest super.Przypomina do złudzenia mieso z raków,które jadałam w dzieciństwie.
Mozna przed opiekaniem polać krewetki cieniutko oliwą.