Wyświetl Pojedyńczy Post
  #13  
Nieprzeczytane 16-08-2012, 18:01
elizka's Avatar
elizka elizka jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Polska
Posty: 11 514
Domyślnie

Bardzo dobra jest kukurydza z grila.
Kupuję kolby świeże,najlepiej w liściach.Liscie obrywam przed grilowaniem.Posypuje kolby jarzynką,kładę kazda kolbe na alufolii,dokładam ciut masła do każde,a następnie zawijam każdą w oddzielną folię.Po pół godzinie na rozgrzanym ruszcie podaję pakuneczki.Kupilam w tesco końcówki ze szpikulcami do trzymania kukurydzy z dwu stron.Bez nich tez bardzo dobra.

Doskonałe tez sa krewetki z grila.Kupujemy całe niemrozone,najczęściej w tesco,wkładamy je w ruszt do ryb i beż zadnych przypraw opiekamy na grilu.Po podpieczeniu trzeba je obierac-odrywajac "głowy" i odnóża,ale mięsko jest super.Przypomina do złudzenia mieso z raków,które jadałam w dzieciństwie.
Mozna przed opiekaniem polać krewetki cieniutko oliwą.





Ostatnio edytowane przez elizka : 16-08-2012 o 18:28.
Odpowiedź z Cytowaniem