06-04-2024, 14:04
|
|
Stały bywalec
|
|
Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: podkarpacie
Posty: 22 960
|
|
Dzień dobry...Hej Bogda...
Wreszcie jestem wolna od prac wszelakich, ale umęczona, jakbym w kopalni szychtę przepracowała. Ale chałupka wysprzątana, cmentarz odwiedzony, 2 sałatki zrobione, jajka zafaszerowane, no i najważniejsze - pierożki zrobione. Przy okazji zerknęłam do przepisu i znalazłam na końcu, że do pierożków robi się dip - chyba rzadko robiłam, ale podaję przepis, może komuś się przyda.
jogurt naturalny gęsty
2 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
przyprawa tzatziki
Bogda...masz rację...przy wyrabianiu drożdżowego bolą ręce, dlatego ostatnimi czasy nie robię tak często jak kiedyś. Ale chłopcy prosili, więc trzeba było się poświęcić.
A teraz zapraszam do degustacji...częstujcie się - smacznego.
Miłego popołudnia...Jeszcze wpadnę....
|